Miként lehet elérni a Tűzvédelmi Házirend betartását?

Szabálytalan tárolás lépcsőházban

A tűzvédelmi szabályzatról, a tűzvédelmi házirendről, valamint a tűzvédelmi oktatásról szóló 101/2023. (XII. 29.) BM rendelet szerint a közös képviselő vagy az intézőbizottság elnöke, ezek hiányában az épület, épületrész tulajdonosa köteles gondoskodni a tűzvédelmi házirend megtartásáról és megtartatásáról.

Ez a legnehezebb ügy, főként a menekülési útvonalakon a szabálytalan tárolások tekintetében. Vajon meddig terjedhet a közös képviselő jogköre? A „gazdátlan” lomokat eltávolíthatja, vagy akkor lopás miatt kell felelnie?

Érdemes tűzvédelmi szakember megbízása, aki szakmai segítséget nyújt, hogy a tulajdonosok megértsék, legfőképpen az ő érdekük a tűzvédelmi szabályok betartása. A tűzvédelmi szakember egyúttal az épület tűzvédelmi üzemeltetését is elláthatja, így szervezi, koordinálja, szakmailag felügyeli a jogszabály által előírt időszakos felülvizsgálatokat és karbantartásokat, elvégzi az üzemeltetői ellenőrzéseket.

Minden kérdésére választ kapott?

Akkor most tekintse át, hogy a társasházak tűzvédelmi üzemeltetésére specializálódott Lánglovagok Kft. milyen elveket vall a Tűzvédelmi Házirend kidolgozásánál!