Mikor szükséges módosítani a Tűzvédelmi Házirendet?

A tűzvédelmi szabályzat készítéséről szóló 30/1996. (XII. 6.) BM rendelet szerint a Tűzvédelmi Házirendet a készítésére kötelezett a tűzvédelmi helyzetre kiható változás esetén legkésőbb a változástól számított 30 napon belül átdolgozza és naprakészen tartja.

Tűzvédelmi helyzetre kiható változás lehet például az épületben a hő- és füstelvezető rendszer korszerűsítése, a száraz felszálló rendszer átalakítása, vagy bármi olyan módosítás, ami a Tűzvédelmi Házirend tartalmára kihat. Ide tartozik a jogszabály-módosítás is.

A 30/1996. (XII. 6.) BM rendelet vonatkozó része legutóbb 2017. június 16-án módosult. Ha ezután módosítják a dokumentumot, akkor a szabályzó neve már csak Tűzvédelmi Házirend lehet, és az írásnak tartalmaznia kell a készítője nevét, elérhetőségét, aláírását, valamint a készítés dátumát.

Amennyiben 2015. március 5. előtt készült a Tűzvédelmi Házirend, akkor semmiképpen, ha ez után, de 2016. január 1-je előtt, akkor nagy valószínűséggel nem felel meg a jogszabályi követelményeknek.

A Tűzvédelmi Házirend tartalmát javasolt tűzvédelmi szakemberrel évente felülvizsgáltatni.

Minden kérdésére választ kapott?

Akkor most tekintse át, hogy a társasházak tűzvédelmi üzemeltetésére specializálódott Lánglovagok Kft. milyen elveket vall a Tűzvédelmi Házirend kidolgozásánál!