Mikor szükséges módosítani a Tűzvédelmi Házirendet?

A tűzvédelmi szabályzatról, a tűzvédelmi házirendről, valamint a tűzvédelmi oktatásról szóló 101/2023. (XII. 29.) BM rendelet szerint a Tűzvédelmi Házirendet a készítésére kötelezett a tűzvédelmi helyzetre kiható változás esetén legkésőbb a változástól számított 30 napon belül átdolgozza és naprakészen tartja.

Tűzvédelmi helyzetre kiható változás lehet például az épületben a hő- és füstelvezető rendszer korszerűsítése, a száraz felszálló rendszer átalakítása, vagy bármi olyan módosítás, ami a Tűzvédelmi Házirend tartalmára kihat. Ide tartozik a jogszabály-módosítás is.

2024. január 1-jén a Tűzvédelmi Házirend tartalmi követelményei közé bekerült a közművek főelzáró szerelvényeinek helye. Ha ezek eddig nem szerepeltek a szabályzóban, akkor 30 nap haladék van a Tűzvédelmi Házirend módosítására.

Ha a dokumentum 2020. január 22. előtti Országos Tűzvédelmi Szabályzat alapján készült, akkor biztos lehet benne, hogy elavult, haladéktalanul újat kell készíttetni.

A Tűzvédelmi Házirend tartalmát javasolt tűzvédelmi szakemberrel évente felülvizsgáltatni.

Minden kérdésére választ kapott?

Akkor most tekintse át, hogy a társasházak tűzvédelmi üzemeltetésére specializálódott Lánglovagok Kft. milyen elveket vall a Tűzvédelmi Házirend kidolgozásánál!